Patientens stemme af Christin Walter

Vil lige slå et slag for en bog jeg er med i. Det er godt nok anonymt men min historie er der.
Det er så vigtigt for mig at være med i sådan noget som fx en bog, forskning, undervisning osv. fordi jeg på ingen måde ønsker for andre at de skal igennem noget af det jeg har været igennem. Så en måde jeg kan hjælpe på er at støtte op når folk som Christin spørger om hjælp.

Christin skriver selv sådan om bogen:

Præsentation af bogen: Mennesker er forskellige. Det kan alle blive enige om. Men når et menneske behandles i det danske sundhedsvæsen, ændrer det unikke menneske sig til at blive patient. Og patienter ser det sundhedsfaglige personale ikke på med det individuelle menneske for øje. Ens diagnose kræver ens behandling, og samme slags medicin til alle med ensartede symptomer, synes at være svaret i alle behandlingstilfælde. Men hvorfor er det sådan? Hvorfor har vi ikke tid, råderum og økonomi til i et sundhedsvæsen, som i det danske velfærdssamfund at kigge mere på patienten, som menneske end som en sygdom? Hvorfor altid symptombehandle og aldrig årsagsbehandle?Jeg har i årevis undret mig over, at der ikke er plads til et holistisk menneskesyn i sundhedsvæsenet. Og jeg har et brændende ønske om, at vi får gang i en omfattende debat, hvor ikke blot det sundhedsfaglige personale selv, men også politikere og andre beslutningstagere, får et mere åbent og nuanceret blik på de behandlingsprocesser, de er ansvarlige for, at syge mennesker skal igennem. Derfor har jeg talt med en lang række patienter om deres møde og oplevelser med det danske sygehusvæsen. Og jeg har også talt med sundhedsfagligt personale, der – ligesom jeg – oplever, at de kan gøre det bedre. Alle disse fortællinger viderefortæller jeg i “Patientens stemme”, så alle patienter, kommende patienter, pårørende, plejepersonale, behandlere, læger, embedsmænd og lokalpolitikere til sundhedsministeren forhåbentlig bliver bedre til at indse, at den dagligdag, rutiner, procedurer og vaner, der styrer det sundhedsfaglige personale generelt set, ikke er dagligdag for patienten. Patienter er mennesker, der skal mødes og forstås lige der, hvor de er – og ikke nødvendigvis passes ind i en forudbestemt behandlingskasse.Venligst hjælp mig med at hjælpe patienterne…Med hjerte og tak Christin

Bog kan forudbestilles ved at sende mail til c@dare2develop.dk med PAT book i emne felt. Bog koster 298,

Christin kommer også rundt i landet og holder foredrag og jeg glæder mig bestemt til at komme ud og høre hende.

og ja jeg har fået lov at dele alt det her med jer 😉

Dette indlæg blev udgivet i Crohn, Fistler, Min historie med Ulla, Stomi og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar