Stomi og svømning /vandleg/ bad

Stomi og vand er en udmærket kombination. De fleste oplever ingen problemer da en stomiplade gerne kun skulle fjerenes ved hjælp af klæbefjerner fra kroppen.
Dog er der nogen der oplever at pladen løsner sig når man kommer i vand.
Det kan skyldes mange ting og for mig skyldes det at min hud er dårlig og det er huden der gør at pladen ikke sidder fast. Det kan løses ved man kommer kantsikring på inden man skal i vandet (de skal sidde min 30 inden man skal i vand, for at være sikker på de har bundet rigtigt med huden) Der er ikke forskel på om man bader i koldt eller varmt vand så om du er vinterbader eller til varmtvands bassin så burde pladen opføre sig ens.

Hvilken kantsikring man vælger er op til en selv og ens stomisygeplejeske.

I svømmehallen
I mange svømmehaller er der mulighed for at låne et handicaptoilet/mindre omklædningsrum så man har mulighed for at have den fornødne privatsfære som nogen har brug for med deres stomi.

Ved stranden
Her der det bare vigtigt at du hygger dig og har det godt. Sørg for du er vel forberedt og have ekstra poser/plader osv med. Nogen har et lille telt med de lige kan kravle ind i og sørge for at kontrollere pladen sidder som den skal og skal der et skift til er det nemmere at undgå sand i klæberen hvis man har et fast underlag man kan børste af inden man pakker sine ting ud.

Ved poolen
Ved poolen er det ofte nemmere lige at smutte ind på et toilet og skifte og man kan nemt komme til at skifte pladen hvis man får læk.

Vigtigst af alt er at man er godt forberedt.

Dette indlæg blev udgivet i Stomi, Tips og triks og tagget , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar