Selvynk/psyken/Smilet

Du er altid så glad og smilende…..

Gud hvor kan jeg hade den sætning og samtidig elsker jeg den.

Det er da fantastisk at folk syntes man ser glad ud og her er det det kan blive svært, bla når jeg sidder ved lægen og han siger “hvor ser du godt ud og det er så dejligt du har overskud til at smile” og jeg så inderst inde er ved at slå revner og psyken kan ligge på et meget lille og mørkt sted. Både fordi jeg har det skidt men også er utrolig autoritets tro. Får dog fremstammet jeg tror tiden er inde til en snak med en psykolog for KAN IKKE MERE nu… Lægen ser hen over brillerne og sige “ahhh men du klare det da så flot” og det var så det.
Lægen ser jo bare ikke når jeg står hjemme uden hud omkring Ulla fordi det er 4 gang den dag at pladen skal skiftes fordi den er gået løs lige netop fordi der ikke er noget hud at klistre på. Han ser jo ikke at jeg gang på gang må skifte forbinding på fistlerne fordi det væsker helt tosset, han er der ikke alle de gange jeg bliver lagt i narkose. Han ser ikke den krop jeg ser når jeg kigger i spejlet med alle de ar og mærker der er efter alle operationerne, det er ikke ham der nogle morgner kan græde bare ved tanken om at fødderne skal røre gulvet fordi man ved hvor ondt det kommer til at gøre, det er ikke ham der ikke kan føle sig feminin fordi måsen er fyldt med plaster og bind. MEN jeg klare den jo og det har han jo ret i.
Nogle dage er bare nemmere end andre.

Så kommer vi til det med selvynk. Eller det jeg ser som selvynk for mig.
Jeg er ikke den der piver over alt det du lige har læst. Hvis du spørger mig så vil jeg til enhver tid svare jeg har det godt. Jeg havde faktisk en samtale med en kollega en dag hvor jeg fortæller at jeg har betalt mig fra et forløb ved en coach fordi jeg er træt af ikke at være rigtig glad mere. Hun blev dybt rystet over jeg rent faktisk sjældent er rigtig glad og at det bare er en skal jeg tager på på trods af vi snakker rigtig godt sammen og hun ved rigtig meget om hvad jeg går igennem.
Nå men selvynk er ikke mig og jeg vil til enhver tid feje dig af og sige jeg har det godt og begynder du at spørge dybere ind vil jeg igen forsøge at feje dig af med nogen dage er jo værre end andre men det er jo de gode dage der tæller.

Det kan godt ske jeg lyder hård hvis jeg siger at jeg ikke kan bruge selvynk til noget men jeg har ikke brug for at folk har ondt af mig for jeg er ikke en stakkels syg person. Jeg er MIG og ja jeg er syg og har dårlige dage men tro mig du vil ikke se mig på de værste dage for der trækker jeg mig ind i min hule og har ondt af mig selv så du ikke behøver at have det.
Jeg har ikke brug for at blive “båret” rundt men har brug for at folk forstår at siger jeg fra så mener jeg det og så har jeg vurderet om det er det værd at give det et forsøg. For for mig er alt overvejet og tænkt igennem.
Kan anbefale dig at læse https://deborah.dk/the-spoon-theory-pa-dansk/

Dette indlæg blev udgivet i Crohn, Fistler, Min historie med Ulla, Stomi og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar