Sex og samliv med crohn

Dette er et svært emne.

Uanset om man er med eller uden crohn er sex et følsomt emne og et svært emne. Som for alle andre har man brug for den følese og nærhed sex giver.

Først vil jeg sige det kræver en utrolig tålmodig partner og til tider en partner der ikke er sart og en partner der kan grine med dig ikke af dig.

Det gør ondt at blive afvist men det gør også ondt at afvise. Det gælder begge veje og man skal som syg huske at være ærligt og åben omkring emnet.

Tid til nye tiltag og ideer.
Når du nu er syg så kan det være det er tid at tænke i nye baner fordi det i har haft sammen før enten ikke kan lade sig gøre eller vil gøre ondt. Ikke sagt at det måske aldrig kommer til at ske mere men lige nu er det ikke en mulighed men hvad er så? ja her er det kun fantasien der sætter grænser. Har du lyst på trods af dine crohn raser i kroppen så finde en løsning der virker for jer, bare klø på og prøv jer frem.
Vigtigst af alt hav det sjovt og vær ikke bange for at grine hvis jeres initiativer ikke virker som planlagt.

Med ærlighed kommer man længst
Det er også vigtigt at du har fortalt din partner at det kan være i dag er dagen hvor du må afvise noget i plejer fordi du har ondt/lækker men du er klar på at prøve noget andet.
Det er vigtigt at i har snakket om at det er ok at du siger fra fordi du har ondt.
Det er vigtigt at du nyder de gode dage og får fortalt/kommunikeret ud til din partner at i dag er en GOD dag 😉
Det er vigtigt at i er ærlige og det er ok din partner også siger fra fordi han/hun syntes du har for ondt og du vil gøre det for han/hendes skyld.
Det er vigtigt at i ikke giver hinanden skyldfølelse over at sige fra. Aftal evt et sikkerhedsord som kan bruges hvis i forsøger og en af jer må sige fra.
Det er vigtigt at du som syg siger fra når ting gør ondt og ikke bare acceptere det gør ondt for det gavner ingen af jer.

Det er vigtigt at du husker du er DIG og ikke sygdommen! du er skønne dejlige dig som din partner har valgt fordi du lige netop er dig.

Til partneren til den syge. VIGTIGT (om du så kun læser med her så læs)
At være syg kan ramme en på ens femininitet og garanteret også maskulinitet og det er vigtigt at du omfavner og rummer at dette er et problem og sørger for at din partner føler sig feminin eller maskulin. Det er dig som partner der har opgaven at sige vi er smukke, stærke osv. som i enhver andet forhold.
Når jeg nu har dig så vil jeg også sige TAK.
Tak for din tålmodighed og tak fordi du stadig hænger i og tak fordi du er endnu og tak fordi fu har så meget interesse i din partner at du har taget dig tid til at læse med her. Det betyder langt mere end du tror.

Til jer begge.
Tålmodighed, ærlighed og nysgerrighed er nok nøgleord her.
Ikke sikkert sex er noget i har i tankerne lige nu i hvert fald ikke som noget der er rart men vær tålmodige det skal nok komme måske ikke i den form i kender men så er der så mange andre det er bare at finde den form der passer jer.

Husk på at sex ikke kun handler om penetration men også om orgasme og den kan jo fremkaldes på utallige måder.

Grib dagen og hinanden

Dette indlæg blev udgivet i Crohn og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar