Arbejdsliv med crohn

For mig har det været vigtigt at være åben for min arbejdsgiver omkring min sygdom. Det kommer også lidt af sig selv da jeg er i flexjob men har også altid holdt dem orinteret omkring hvis der er skete noget nyt både godt og skidt.
Jeg er så heldig at have en meget forstående arbejdsgiver.

Men det at fastholde et job kan være svært hvis man er hårdt ramt heldigvis er der hjælp at hente. Man kan få hjælp fra kommunen med en paragraf 56 som dækker din løn fra første syge time. Der er selvfølgelig en masse krav der skal opfyldes men de fleste med en kronisk sygdom kan søge en paragraf 56 og få den. Den vurderes årligt og i nogle tilfælde kan den følge jobbet så så længe du har samme arbejdsgiver har du den. Du søger en paragraf 56 på kommunens hjemmeside og i samarbejde med din arbejdsgiver.

Det er også muligt at søge flexjob hvis du ikke du ikke magter et fuldtidsjob. Her kommer jeg lidt til kort fordi jeg er på gammel ordning men er sikker på din jobkonsulent fra kommunen kan hjælpe dig. Er du i fagforening så kan de faktisk også hjælpe dig med flexjob.

Vi har alle en socialrådgiver på kommunen og der er der for at hjælpe og vejlede os, så har du brug for at snakke med en omkring dit arbejdsliv så er det en god ide at kontakte dem.

Du kan også få tildelt en jobfastholdelseskonsulent og det er en der skal sørge for du kan blive i dit job og også kan hjælpe dig med div. tilskud og hvis du får brug for fx en speciel kontor stol hvis du fx har perianale fistler eller andre hjælpemidler i forbindelse med din sygdom.

Et tip fra mig er at have et lille lager af undertøj, binde (hvis du bruger det) osv et sted på dit arbejde måske i nærheden af det nærmeste toilet. Så skulle du have et uheld er det nemt lige at ordne og så videre med dagen.

Dette indlæg blev udgivet i Crohn og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar