En diagnose og hvad så?

Du har nu fået din diagnose og hvad så?
Personligt vil jeg næsten sige tillykke! ikke en ironisk eller på anden måde lykønskning men en fra af hele mit hjerte TILLYKKE.
Det er nu livet begynder igen. Nu tror læger, behandlere osv. på dig igen når du kommer og siger du har ondt. Du har nærmest fået en blåstempling af det du siger er rigtigt.

Det er nu du kan få den rette hjælp og få livet tilbage igen. Ja det kan godt føles som om vejen er lang og der ingen ende er men NU famler lægerne ikke længere i mørke men de kender “monsteret” der skal bekæmpes. Det samme med pårørende du er ikke længere hende/ham med ondt i maven og ingen overskud. Nej nu er du hende/ham med crohn det kan googles og det kan behandles det er nu med andre ord noget håndgribeligt og der er evidens for at det er en reel sygdom så derfor TILLYKKE.

Det er nu du kan se begynde at se frem og drømme om en hverdag igen.
Livet skal virkelig til at begynde igen. Nu skal du bare lære din sygdom at kende og selv om man kan følge mange så er hver sygdom individuel og du vil opdage at uanset hvor meget du læser her og andre steder så er ikke 2 forløb helt ens og det er derfor også så svært at få diagnosen.

Når jeg siger at 2 forløb ikke er ens mener jeg at uanset hvor gerne vi vil sammenligne os med andre i samme situation så er det næsten umuligt at finde 2 med samme forløb. Fordi vi er ramt forskelligt på tarmen og at vi opfatter smerte forskelligt og vi tåler ting forskelligt.

Dette indlæg blev udgivet i Crohn, Fistler og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar