At være social på trods af Crohn

Som du næsten kan regne ud hvis du ikke har læst det så er jeg meget åben omkring min sygdom og de fleste at vores venner og familie respektere at jeg har gode og dårlige dage. At jeg kan komme for sent og nogle gange må melde afbud i sidste øjeblik.
Det skal så også siges at det skal virkelig meget til jeg melder afbud.

Jeg har så den aftale med de fleste at jeg kommer og nogen gange vil jeg gerne bare ligge på sofaen også selv om de så fx opføre sig som jeg ikke er der eller at jeg kan gå til og fra bordet hvis fx mine fistler gør ondt den dag og jeg ikke kan sidde ret længe af gangen.
Har prøvet at være til fest og lige måtte ind og ligge bare lidt mellem hver ret fordi jeg simpelthen ikke kunne sidde så længe af gangen.

Vigtigst for mig er at jeg kommer ud og føler jeg stadig er en del at verden.

Nogen gange glæder det om at tage sine forholdsregler hjemmefra og så vide at det er helt ok lige at måtte trække sig om det er på en sofa, en lur i bilen, en speciel pude eller en taske med ekstra tøj der gør at du føler du kan klare at komme ud er op til dig og temmelig sikkert også forskelligt fra gang til gang.

Vigtigst af alt er at du skal føle du får noget ud af det.
Hvis du ikke kender den så kan jeg anbefale dig at kigge under links og så finde Spoon theory.

Så her kommer lige en stor tak til venner og familie der bare acceptere at jeg nogen gange lige har brug for at trække mig lidt tilbage <3

Dette indlæg blev udgivet i Crohn, Fistler, Stomi og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar