På rejse med crohn, stomi og fistler

Mange frygter det at forlade hjemmet hjemmet når de har har en sygdom og jeg forstår dem godt! Det kan være SÅ grænseoverskridende og angstprovokerende at kulle forlade de trygge omgivelser i sit hjem.
Dog tror jeg også det er sundet at komme ud og derfor vil jeg her komme med nogle tips og triks der hjælper mig på øv dage.

https://www.cph.dk/om-cph/presse/nyheder/2020/1/kobenhavns-lufthavn-satter-fokus-pa-usynlige-handicap er noget af det mest fantastiske der findes hvis man skal udenfor landets grænser. Det er en key hanger som er verdenskendt og som er anderkendt mange steder. Den viser på lang afstand at man har en eller flere udfordringer som fx kabine personale, kontrollører osv skal tage hensyn til og måske lige skal trække vejeret en ekstra gang og ikke lade deres frustration over andre gå ud over dig. Det gør også at man ikke skal svare på en masse spørgsmål hvis man fx spørger om nærmeste toilet i en lufthavn og mange vil faktisk følge dig til toilettet eller låse en ellers aflåst dør op for at få dig hurtigt frem.

Nødkit

Hvad er et nødkit? et nødkit er en taske/pose/kuffert med hvad du kunne komme i tanke om kunne være næsvendigt hvis du har uheld.
Fx til min stomi har jeg flere forskelige kits jeg har et lille i min taske med det mest nødvendige til skift af alt når jeg ikke er hjemme. Dog har jeg klippet pladen hjemmefra, har ikke en fuld tube stomapaste med og har heller ikke klæbefjerner spray med men kun servietter.
I min bil har jeg så en større taske med tøj som jeg kunne forstille mig jeg skulle skifte i værst tænkeligt tilfælde samt et ekstra nødkit og ekstra poser da poser ofte er min største udfording pga dårlig kvalitet.

Toiletkort

Foreninger som www.FAIM.dk og www.ccf.dk har for medlemmer et toiletkort hvor der er lavet aftaler om at viser man sit kort så skal der vises til nærmeste toilet uden spørgsmål.

Dette indlæg blev udgivet i Crohn, Fistler, Min historie med Ulla, Stomi, Tips og triks, Ukategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar