At navngive sin stomi

Havde fulgt med i mange gruppe inden jeg fik stomi. Både for at lære at håndtere en stomi og for generelt bare at have rygsækken fyldt op med generel viden hvis der skulle komme komplikationer. Hvilket senere hen viste sig at være rigtig nyttigt for mig, men det kommer vi til.

Nå men det der med at navngive sin stomi var egentligt noget jeg så i en Engelsk gruppe og syntes det var lige sjovt men det fangede mig alligevel for det var som om det gjorde dem noget godt. Begyndte så at læse om det og fandt ud af at mange bruger det. Ikke bare til stomier men også i forbindelse med indre monstre som der skal kæmpes imod.
Det er nemmere at skælde Ulla ud end mig selv når der fx sker noget jeg ikke selv er herre over.
Jeg kan jo fx ikke gøre for at Ulla er meget aktiv når posen skal skiftes, eller det er jo ikke min skyld at huden under posen ikke vil samarbejde.
Så er det nemmere at give Ulla skylden.
Jeg vil så lige indskyde at det er vildt underligt at andre siger Ulla om min stomi og ved faktisk ikke rigtig hvordan jeg har det med det.
Ulla er jo min bagdel/anus/røvhul og jeg går heller ikke rundt og spørger til andres ende.
Ved godt det er super dobbelt moralsk at jeg her laver en side lige netop til Ulla og at jeg så ikke “bryder” mig om at folk snakker om hende, men for mig er det stadig en privat ting og samtidig en ting som jeg gerne er med til at nedbryde tabuer omkring.
Tror måske det jeg forsøger at skrive/sige er at jeg snakker gerne om stomier generelt men min Ulla er MIN og ikke nødvendigvis en jeg bryder mig om at snakke med alle om.. Giver det mening?

Dette indlæg blev udgivet i Min historie med Ulla, Stomi, Tips og triks og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar