VAAFT og det var så det!

Ja du sidder nok og ser nogenlunde ud som jeg gjorde da kirugen kom og snakkede mig efter sidste operation.
Jeg var mødt ind noget skeptisk for syntes faktisk ikke det var gået ret godt siden sidst jeg havde været til “fransk vask og strygning” ved kirugen. Jeg snakker med Karma inden operationen og der er mor også med for hun må ikke komme op på stuen hvor jeg skal ligge til OBS efter operationen. Så det er rart nok hun også lige høre hvad Karams plan er. Han siger enten laver jeg det sædvanlige med rens eller også bliver det VAAFT og så observation bagefter men det ved jeg først når jeg har dig på bordet.
Så det var lidt med en helt stor knude i maven jeg lagde mig på operationsbordet og tænkte på noget rart indtil narkosen gjorde sin magi.
Jeg vågnede op noget omtåget og fik set på uret og fik regnet ud der måtte være gået små 3 timer fra jeg havde lagt mig til nu. og så skulle jeg være til OBS i 5 timer så sendte mor en kærlig tanke for hun var et sted i Odense og ventede på opringningen om hun måtte hente mig.
Nå blev lidt mere vågen og fik også lidt ondt efter jeg begyndte at møffe lidt rundt i sengen. Så fik et skud morfin og det hjalp godt.
Kort tid efter kom Karam og fortalte han havde fjernet ALLE seton suture og han havde lavet VAAFT på de fleste gange så nu har jeg jeg ikke flere aktive fistler mere. Jeg skal skylle sårene 2 gange om dagen og får også nogle sprøjter med hjem så jeg kan komme helt op og skylle i såret og jeg skal også have antibiotika i 10 dage og der er strenge ordre på jeg SKAL tage min smertestillende i hvert fald i 3 dage for det vil gøre ondt.
Jeg var noget påvirket og fik vist ikke rigtigt fremstammet mere end tak og det her er for vildt.
Han tøffede hurtigt af igen og jeg lå tilbage med mine tanker og pludseligt tud brøler jeg at lykke/lettelse/angst og sikkert en masse andet.
Får skrevet til min mor at hun godt må hente mig og alt er gået godt men vi kan lige tage det når hun kommer efter mig.
Får tøj på osv og kommer ud og kan næste se den lille grå bil komme med 100 km/t rundt om hjørnet (ja overdrivelse fremmer forståelsen) men det er en meget nervøs/spændt mor der sidder bag rattet. Hun KRÆVER en forklaring NU!
Må så i mellem hulk og snot af glæde fortælle at det var så forhåbentlig sidste fistel operation og så får jeg eller at vide at den besked hun havde fået kunne godt have været uddybet for hun troede jo der kun var renset of hun skulle jo vente mindst 5 timer osv. Men det var så ok når nu det forhåbentligt var sidste operation <3
Så nu må vi se hvad Karam siger når jeg skal til kontrol på et kontor ved ham næste gang. Det bliver SÅ underligt ikke at se ham på operationsgangen mere men også godt for det her er jo 12 års mareridt der er ved at nå sin ende.

Skal lige forklare hvad VAAFT er:
“Kikkertbehandling VAAFT er en nyligt indført behandling af fistler og viser lovende tidlige resultater. VAAFT spare lukkemusklen og tillader præcis lukning af forbindelsen til endetarm. Den udvendige åbning udvides og lades stå åben til langsom heling. Ved kikkert behandling er der højere risiko for tilbagefald af fistlen men færre smerter efterfølgende, og mindre eller ingen risiko for problemer med at holde på afføring. Byld dannelse kan forekomme. “

Dette indlæg blev udgivet i Fistler, Min historie med Ulla og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar