Ny med crohn

Hej og velkommen til den lille og “eksklusive” klub for os med crohn.
Nogen får diagnosen og mærker ikke mere til den end det første udbrud. Andre bliver igennem hele livet mindet om de har crohn, nogle dage selvfølgelig mere end andre.

Vigtigst er at du skal vide du er ikke alene. Vi er desværre rigtig mange der har samme sygdom.
Du vil nok finde flest skræk historier da det oftest er dem der har brug for at komme af med deres frustrationer og dem der bare “skøjter” igennem livet uden at mærke noget har for travlt med at leve livet, hvilket jo er helt fantastisk.

Jeg er en blanding. Indtil jeg kom i hænderne på den rigtige læge var mit liv til tider et helvede. I dag mærker jeg ikke min tarm men mine fistler viser tænder fra tid til anden. Så alt i alt har jeg et normalt liv dog med dage hvor jeg ville ønske jeg kunne trække dynen op over ansigtet og først vågne når alt er godt igen. vad gør man så de dage? jo man vælger time for time hvordan man kommer bedst gennem dagen. Vigtigst af alt er man vælger livet og får det til at gå op.
Det vigtigste en læge nogen sinde har sagt til mig er ” hvis du ikke fortæller mig du er dårlig så kan jeg ikke hjælpe dig” og hvor har han ret. Han kan jo ikke se fra sygehuset at jeg sidder på toilettet 24/7 i perioder og Gudske lov for det! for hvad ville han så ellers kunne følge med i 😉

Hvad vil jeg så sige med det jo, er du nervøs for dine symptomer, er der noget nyt osv så RING til sygehuset. De er her for at hjælpe dig og vil dig kun det bedste.

Hvor finder du så lige sinnede?
Facebook har mange gode grupper brug søgeordet crohn
CCF.dk er landsforeningen for colitis ulcorosa og crohn
FAIM.dk er landsforeningen for autoimmunesygdomme

Dette indlæg blev udgivet i Crohn og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar