På tur med stomi/ mit nødkit

Ja hvad er der egentlig forskel på at tage på tur med og uden stomi.
Ud over man selvfølgelig man har pose på maven.
Jo for mig kræver det at jeg lige har lidt ekstra bandage med og evt nogle rene trusser og bukser. Min hud er meget følsom og kan fra time til time bestemme sig for at den her plade kan den bare ikke lide og så bliver den rød, fugtig og klør og så falder pladen jo af og så kræver det jeg har noget jeg kan rede det med.

Mit nødkit består af:
Pose og plade (for bruger helst 2 delt)
Stomapaste
Stomapowder
Tætningsring
Klæbefjerner
Kantsikring
Vådservietter
Gaze
Plastikposer (jeg bruger hunde høm høm poser i sort, af praktiske årsager)
Lommespejl
Trusser og ekstra bukser


Når jeg har dette sæt kan jeg klare det meste også selv om det går galt midt ude i ingenting.
Personligt er jeg ikke for fin til at skifte på en resteplads eller hvor jeg nu kan komme til at stå lidt for mig selv. Det eneste jeg er bevist om er jeg ikke lige står og flasher min dut og at lugten ikke genere nogen.

Dette indlæg blev udgivet i Stomi, Tips og triks og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar