At huske at få ført til journal

Som nogen af jer nok har læst har jeg klaget over min stomisygeplejeskes arrangement eller mangel på samme i forbindelse med den meget ødelagte hud under min stomiplade.

Jeg var til samtale med den førende overlæge på kirugisk afdeling og en stomisygeplejeske hvor kirugen var noget forundret over at jeg havde klaget for i journalen stod at; “alt bare kørte og jeg har stor indsigt og viden i kroppens anatomi og den daglige pleje af stomien og jeg ved mere end den gængse stomist om hvad der sker. Jeg virker glad og smilende og løsnings orienteret.” Kirugen bad mig fortælle om min oplevelse af hvad der er gået galt og jeg måtte starte helt fra starten med forsamtalen og hvordan det gik galt, med opstart på afdelingen osv (alt dette kan læses mere uddybet længere oppe i min historie med Ulla)
Til sidst siger kirugen at der intet er nævnt i journalen om at min hud ikke er ok. Jo jeg har en enkelt gang fået noget salve men det er alt.
Jeg hiver så op i blusen så han kan se kanten af min plade og min hud. Han bliver måløs og kan godt se det er noget skidt og jeg siger og husk det her er en god dag for jeg kan få posen til at sidde fast i dag og det er ikke fordi jeg ikke har været villig til prøve forskellige ting og så hiver jeg en bærepose fyldt med det jeg har prøvet og hælder det ud på bordet.
Kirugen er igen uden ord for der står ikke noget om jeg har været så meget igennem.
Det ender ud med at jeg skal vise kirugen hvordan jeg gør når jeg skifter pladen for at han så også kan se min hud uden plade på og hvor tynd huden er.
Jeg tager pladen af som jeg plejer med klæbefjerner og god tålmodighed.
Han ser på huden og ser at det er over hvad man kan klare med en creme og han vil nu endelig lave en henvisning til OUH han mener dog at da min mediciner mener jeg har noget crohn i huden eller HS så skal jeg have den helt store allergi test så jeg er sikker på at være dækket ind når nu jeg skal afsted. Hvilket jeg er rigtig glad for han foreslår.
Stomisygeplejersken kommer det forslag at jeg får noget på der minder om tætningsringen bare større for min hud helt inde ved dutten er pæn. Det bliver hentet og jeg får det på og får også med hjem.
Jeg kunne have det første på ca 24 timer så begyndte det at falde af og næste havde jeg på knap 20 timer. Har nu taget min vanlige plade på for lige at give lidt ro for kan se det ikke var godt at pladen kom af uden klæbefjerner.

Så nu vil jeg se hvor længe der går inden jeg får en henvisning og om det hjælper at have en kæmpe tætningsring på.

Dette indlæg blev udgivet i Min historie med Ulla, Stomi. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar